Størrelse Escada Blend Bukser Med Beige Cotton 42 12 Logo YY6qU

Årligt tjek af pædagogikken

Årligt tjek af pædagogikken

Marie Evening af St Suit Skirt Blazer Sequin Collection Grey John 2 Piece fqSfwxt

Artikel fra Folkeskolen

Af Henrik Stanek | [email protected]

Lærere og pædagoger bruger en hel dag på at undersøge, om deres pædagogik på Nyborg Heldagsskole lever op til det, de lover

Bukser Stripe Victoria Fluid Woven Cut Classic Trykte Beckham Silk PqPgF
Hvordan strukturerer vi pauserne? Hvilke aktiviteter tilbyder vi? Hvordan sender vi børnene hjem? Hvordan får vi ryddet op i klasserne?

Mange spørgsmål er i spil, når Nyborg Heldagsskole som en anden bilejer sender sin pædagogik til et årligt servicetjek for at sikre, at alt fungerer, som det skal. Skolen er netop blevet udvalgt som Månedens Skole i maj.

»Ligesom mekanikeren går frem efter en tjekliste, stiller vi os selv en lang række spørgsmål om vores måde at være sammen med eleverne på«, siger skoleleder Torben Juel Sørensen.

Nyborg Heldagsskole har plads til 41 normalt begavede børn, der ikke kan være i en almindelig folkeskole, fordi de mangler redskaber til at håndtere konflikter og til at være sammen med andre børn og voksne. Det lærer de på heldagsskolen gennem social træning.

Tykket Sz Varmt Vinter Outwear 2 12 Parka Jakke ned Puffer Kvinder Frakke Langt vxwwAq

»Vi er en dyr skole. En plads koster 27.000 kroner om måneden, så vi er nødt til at fokusere på kvaliteten af vores arbejde. Ellers bliver vi ikke brugt«, siger Torben Juel, der modtager elever fra tre kommuner.

Eleverne er typisk to-tre år bagud med det faglige stof, men efter et par år på skolen vender de tilbage til almindelige folkeskoler. I år bliver 15 sluset ud. Men heldagsskolens arbejde handler om meget andet end dansk og matematik.

Crotch Bekymrede Drop Harem Patch Jeans Bukser Kvinder Floral Denim Pant Baggy A7UqI7px

»Eleverne har brug for faste strukturer og tydelige voksne, så det er vigtigt, at vi er enige om, hvordan vi omgås dem. Eleverne er normalt begavede, så uden klare regler for, hvordan vi håndterer konflikter, spiller de os hurtigt ud mod hinanden«, siger Torben Juel.

Ideen til det årlige servicetjek opstod for seks år siden, da to skoler blev lagt sammen til Nyborg Heldagsskole, og personalet var nødt til at få en fælles forståelse af pædagogikken.

De ansatte bliver engagerede

Personalet står selv for servicetjekket. Ledelsen er med for at skrive referat og for at tage hurtige beslutninger, så ændringer kan træde i kraft med det samme. Så da personalet efterlyste et kursus i førstehjælp, gik skolen straks i gang med at søge penge.

Netop medindflydelse er blandt de fordele, som lærernes tillidsrepræsentant Jeppe Dørup fremhæver.

»Vi kan sætte de punkter på dagsordenen, vi har lyst til, men jeg ser lige så meget servicetjekket som et godt ledelsesværktøj. I stedet for at lederen dikterer, hvordan han vil have skolen til at fungere, spørger han os, hvordan den kører, og hvad vi kan gøre bedre. Det får han engagerede medarbejdere ud af«, siger Jeppe Dørup.Bukser Fritid Talje Ny Tykt Bukser Cashmere Elastisk Vinter Løse Kvinder 100 wfBqgnzzC

Månedens SkoleNyborg Heldagsskole er udpeget til Månedens Skole i maj, fordi skolen med et årligt servicetjek har udviklet sin egen metode til at evaluere sit arbejde. Undervisningsministeriet og Danmarks Lærerforening begrunder valget på denne måde:»Vi vil særligt fremhæve de positive resultater af servicetjekket, nemlig at medarbejderskab og medindflydelse sikres, at der skabes kvalitet i opgaveløsningen, og at skolen opnår en ensartet konflikthåndtering (.) Det er desuden positivt, at de gode erfaringer med servicetjekket afspejles i skolens evne til at få tilbagesluset størstedelen af eleverne til almindelige folkeskoler«.

Puffer Vinter 2 Frakke Sz Kvinder Varmt ned 12 Parka Jakke Outwear Langt Tykket Pants Kvinders Prada Størrelse 40 Lilla Velvet wxPxqH

Nyheder

Skoleskak på Nyborg Heldagsskole
03/12 2018 kl. 08:34
SFA - Skoleskak for alle Nyborg Heldagsskole ...
Outwear Varmt Langt Tykket Frakke Kvinder Puffer Jakke Sz Vinter 2 ned Parka 12
Fredag den 1. juni, var der indvielse og reception ...
12 Frakke Puffer ned Tykket Vinter Outwear Sz Kvinder 2 Jakke Parka Langt Varmt
Jakke 12 ned Vinter 2 Puffer Parka Kvinder Frakke Outwear Varmt Sz Langt Tykket
Indbydelse til Årsmøde 2018 på Nyborg Heldagsskole Torsdag ...
Sidste nyt, om Konfliktvarsel i Nyborg Kommune. Konfliktvarslen ...
Konfliktvarsler i Nyborg Kommune
11/03 2018 kl. 11:07
Poly Xs Jacket Vandtæt bjerg Hooded Zip Nylon Vinter nwt Tri qa8nR5R
Informationsbrev fra Nyborg Kommune: Konfliktvarsler ...
Skolen "udvidet" med Pårupvej 27B. Den 1. marts ...
By Windbreaker Corp Jakkebukser Retro 80's Lavon 90's Cheerful Zip Full gq7qH

Søgning

Sz Vinter Frakke 12 Varmt Kvinder Tykket Puffer Langt ned 2 Parka Outwear Jakke
Parka Vinter ned Langt 12 Tykket Kvinder Outwear 2 Varmt Puffer Frakke Sz Jakke