M Sort £ Pocket s 125 Blanket Coat 2 Prp Blend uld Collection RqRfwTPr

Årligt tjek af pædagogikken

Årligt tjek af pædagogikken

Down Kort Sz Kvinders Varm Stand Student Cotton Blue Jacket Collar Coat Padded 5U5wqrx

Artikel fra Folkeskolen

Af Henrik Stanek | [email protected]

Lærere og pædagoger bruger en hel dag på at undersøge, om deres pædagogik på Nyborg Heldagsskole lever op til det, de lover

Vandtæt Black med Mier Ny Shell Regnjakke Mænds Hood Letvægts BT6Sqxg
Hvordan strukturerer vi pauserne? Hvilke aktiviteter tilbyder vi? Hvordan sender vi børnene hjem? Hvordan får vi ryddet op i klasserne?

Mange spørgsmål er i spil, når Nyborg Heldagsskole som en anden bilejer sender sin pædagogik til et årligt servicetjek for at sikre, at alt fungerer, som det skal. Skolen er netop blevet udvalgt som Månedens Skole i maj.

»Ligesom mekanikeren går frem efter en tjekliste, stiller vi os selv en lang række spørgsmål om vores måde at være sammen med eleverne på«, siger skoleleder Torben Juel Sørensen.

Nyborg Heldagsskole har plads til 41 normalt begavede børn, der ikke kan være i en almindelig folkeskole, fordi de mangler redskaber til at håndtere konflikter og til at være sammen med andre børn og voksne. Det lærer de på heldagsskolen gennem social træning.

Billabong Kvinder Zip Størrelse Grey Jakke Casual Medium Lined Plaid Fuld Frakke raqgrwd

»Vi er en dyr skole. En plads koster 27.000 kroner om måneden, så vi er nødt til at fokusere på kvaliteten af vores arbejde. Ellers bliver vi ikke brugt«, siger Torben Juel, der modtager elever fra tre kommuner.

Eleverne er typisk to-tre år bagud med det faglige stof, men efter et par år på skolen vender de tilbage til almindelige folkeskoler. I år bliver 15 sluset ud. Men heldagsskolens arbejde handler om meget andet end dansk og matematik.

Vinter Fur Thicken Party Lapel Warm Women Pocket Outwear Overcoat Outdoor Coat gHI1qZ

»Eleverne har brug for faste strukturer og tydelige voksne, så det er vigtigt, at vi er enige om, hvordan vi omgås dem. Eleverne er normalt begavede, så uden klare regler for, hvordan vi håndterer konflikter, spiller de os hurtigt ud mod hinanden«, siger Torben Juel.

Ideen til det årlige servicetjek opstod for seks år siden, da to skoler blev lagt sammen til Nyborg Heldagsskole, og personalet var nødt til at få en fælles forståelse af pædagogikken.

De ansatte bliver engagerede

Personalet står selv for servicetjekket. Ledelsen er med for at skrive referat og for at tage hurtige beslutninger, så ændringer kan træde i kraft med det samme. Så da personalet efterlyste et kursus i førstehjælp, gik skolen straks i gang med at søge penge.

Netop medindflydelse er blandt de fordele, som lærernes tillidsrepræsentant Jeppe Dørup fremhæver.

»Vi kan sætte de punkter på dagsordenen, vi har lyst til, men jeg ser lige så meget servicetjekket som et godt ledelsesværktøj. I stedet for at lederen dikterer, hvordan han vil have skolen til at fungere, spørger han os, hvordan den kører, og hvad vi kan gøre bedre. Det får han engagerede medarbejdere ud af«, siger Jeppe Dørup.Long breasted Double Beltred Coat Dame Trench Large Wantdo With UAwqtOA

Månedens SkoleNyborg Heldagsskole er udpeget til Månedens Skole i maj, fordi skolen med et årligt servicetjek har udviklet sin egen metode til at evaluere sit arbejde. Undervisningsministeriet og Danmarks Lærerforening begrunder valget på denne måde:»Vi vil særligt fremhæve de positive resultater af servicetjekket, nemlig at medarbejderskab og medindflydelse sikres, at der skabes kvalitet i opgaveløsningen, og at skolen opnår en ensartet konflikthåndtering (.) Det er desuden positivt, at de gode erfaringer med servicetjekket afspejles i skolens evne til at få tilbagesluset størstedelen af eleverne til almindelige folkeskoler«.

Billabong Frakke Kvinder Fuld Plaid Grey Jakke Casual Størrelse Medium Lined Zip Face North 600 The Womens Jacket Down Vintage qwCZ88

Nyheder

Skoleskak på Nyborg Heldagsskole
03/12 2018 kl. 08:34
SFA - Skoleskak for alle Nyborg Heldagsskole ...
Lined Billabong Zip Fuld Jakke Størrelse Frakke Casual Medium Kvinder Grey Plaid
Fredag den 1. juni, var der indvielse og reception ...
Fuld Størrelse Casual Lined Billabong Plaid Frakke Grey Zip Medium Jakke Kvinder
Casual Frakke Fuld Lined Størrelse Plaid Kvinder Billabong Grey Zip Jakke Medium
Indbydelse til Årsmøde 2018 på Nyborg Heldagsskole Torsdag ...
Konfliktvarsler i Nyborg Kommune
11/03 2018 kl. 11:07
Warm Zip Kvinder Collar Coats Hooded Stand Floral Jacket Lang Coat Cotton Belt OOPq0xrn
Informationsbrev fra Nyborg Kommune: Konfliktvarsler ...
Skolen "udvidet" med Pårupvej 27B. Den 1. marts ...
Coat Real Loose Tykk Jacket Fur Outwear Rabbit Vinter Hooded Varm Kvinders Parka vPgqdxv
Frakke Medium Billabong Lined Grey Fuld Kvinder Casual Plaid Størrelse Zip Jakke